8 vanliga misstag på bröllop

Förhoppningsvis gifter man sig bara en gång och då får man bara en chans att göra allt rätt. Omöjligt. Det får helt enkelt bli lite fel. Med det sagt, här kommer några tips på hur du kan undvika vanliga misstag på bröllop och bröllopsfester:

För mycket att göra på för kort tid Ett av de vanligaste misstagen är att ni får för mycket att göra på för kort tid precis innan bröllopet. Försök att förbereda och planera vad som ska göras när. Om ni har tillgång till lokalen se till att den är färdigförberedd en dag tidigare än nödvändigt. Det kommer att dyka upp saker du inte tänkt på och vissa saker kommer ta längre tid än vad man tänkt.

Öppna inte presenterna Öppna inte presenterna under bröllopskvällen. Det är tråkigt för era gäster. Öppna dagen efter och tacka med tackkort eller personligen senare istället.

Använd en bröllopshemsida En bröllopshemsida/bröllopssajt är ett väldigt bra verktyg för att underlätta för er och era gäster. Ni får alla OSA samlade på ett ställe och era gäster hittar all information i sin mobil även på själva bröllopsdagen.

Luftigt schema på bröllopsdagen Ha gärna gott om luft i schemat fram till vigseln. En plötsligt trasig klack på skorna eller en försenad frisör ska inte få dig att bli alltför stressad på din stora dag. Och kom ihåg att du behöver äta lunch och kissa även när du gifter dig.

Fokusera på få saker Ni har googlat och fått tusen idéer på saker man kan göra. Alla kanske är bra på pappret men hellre fem riktigt bra genomförda saker än 50 mediokra. Fokusera på några få saker och gör dem riktigt bra istället för att ha hundra bollar i luften samtidigt.

Glöm inte dagen efter Om det är någon gång i era liv ni ska anlita ett städbolag är det dagen efter ert bröllop. Försök att planera även för dagen efter ert bröllop. Vilka som kan hjälpa till och flytta saker från festlokalen, transportera era bröllopspresenter, städa lokalen osv. Ni kommer vara supertrötta.

Anlita en professionell bröllopsfotograf Om ni har råd, anlita en professionell bröllopsfotograf. Ni har bara en chans att föreviga er kväll och tar ni en hobbyfotograf ska ni i alla fall vara medvetna om att det antagligen blir långt ifrån lika bra. Duktiga fotografer tar bra kort och duktiga bröllopsfotografer tar ännu bättre bröllopsfotografier.

Hacka inte upp gästernas samtal Be era toastmasters att lägga tal och spex i tydliga sjok med flera på en gång och lämna pauser däremellan under middagen. Då kan gästerna få gå på toa och framförallt kan de få lära känna sina bordskamrater. Att gång på gång precis komma igång med ett bra samtal vid bordet och sedan direkt få det avbrutet på grund av tal är inte trevligt. Flera på en gång istället för en i taget med korta pauser emellan.

Bröllopshemsida
snabbt, snyggt och smidigt