Barnvakt under bröllop

När man ska gifta sig och har småbarn blir det plötsligt svårt med barnvakt. Sannolikheten är stor att nästan alla barnvakter barnet eller barnen brukar ha är gäster på festen. Hur gör man då? Vi har listat några potentiella lösningar, kanske passar någon er?

Gästers föräldrar

Om gästerna har barn behöver de också ordna med barnvakt. Kanske kan även dina barn vara med den barnvakten? Om du eller din respektive har syskonbarn kanske de kan vara med samma barnvakt som sina kusiner under bröllopet till exempel.

Pedagog från förskolan

Om barnen går i förskolan kanske ni kan fråga någon av pedagogerna där om de kan tänka sig att vara barnvakt mot betalning? Kanske finns det någon yngre pedagog som gärna tjänar några extraslantar. Tänk bara på att ställa frågan på ett snyggt sätt, det finns risk för att det kan vara lite känsligt ibland.

Sova på festen

Om festlokalen även har hotell eller liknande kan ett alternativ vara att barnet sover på festen i ett hotellrum. Någon måste givetvis ha ansvar och uppsikt över barnet, men om hen brukar sova bra kanske det kan vara en okej kompromiss för till exempel mormor eller farfar att vara med på middagen med en babymonitor?

Barnpassning från företag

Det finns företag som erbjuder barnpassning. Det kan kännas märkligt att lämna bort sina barn till en främling men de seriösa företagen har bakgrundskontroller och utbildningar. Både föräldrarna och barnen träffar barnvakten innan.

Läs fler bröllopstips

Bröllopshemsida
snabbt, snyggt och smidigt