Bröllopstårta eller inte?

Måste man ha bröllopstårta?

Nej. Det finns få måsten på er bröllopsdag, det är ni som bestämmer. Traditionellt brukar man ha bröllopstårta men om ni inte tycker att det är gott eller passar in i ert upplägg, skippa det så blir er dag bättre och ni sparar pengar. Om ni gärna vill ha bröllopstårta men tycker att det blir för mycket i schemat eller för sött med först dessert och sen tårta kan ni hoppa över desserten istället. Oavsett hur ni gör informera gärna gästerna om vad som kommer att serveras under kvällen. Det kan ni göra både på er hemsida till bröllopet och när middagen drar igång kan toastmasters eller kocken berätta om menyn.

Vad kan man ha istället för bröllopstårta?

Om man inte vill ha bröllopstårta men ändå vill ha något med samma tema kan cupcakes vara en idé. Eller kanske ett bord fullt med chokladpraliner? Annars tycker många att desserten täcker behovet av sött för kvällen.

När äter man tårta på bröllopet?

Traditionellt brukar man servera bröllopstårta efter middagen på stående fot där brudparet skär upp den första biten. Men traditionen att servera bröllopstårta efter middagen bryts allt oftare. Många serverar istället bröllopstårtan redan till välkomstskålen. Fördelarna är flera.

Bröllopshemsida
snabbt, snyggt och smidigt