Självklart ska ni ha en hemsida till bröllopet, men vad ska den heta? När man väljer domännamn, det vill säga adress, till sin bröllopssida finns det några saker att tänka på. Vi ger er tips och inspiration så att valet blir enkelt.
Vi på brollopssida.se har hjälpt tusentals bröllopspar med sin bröllopshemsida och har samlat på oss gott om erfarenhet genom åren på hur man ska tänka när man väljer adress till sin bröllopshemsida. Det viktigaste tipset vi kan ge är att hålla adressen så enkel som möjligt. Undvik komplicerade stavningar, specialtecken eller överdrivet långa adresser. Annars riskerar nämligen några av era gäster att skriva fel adress och inte komma in på sidan utan hjälp. Prova att säga adressen högt, låter det naturligt och lätt?
Ett plus är dessutom om den är lätt att komma ihåg. Gästen kanske vill gå in på sidan under bröllopsdagen eller vid ett annat tillfälle utan att ha inbjudan till hands. Men är adressen lätt att komma ihåg ökar chansen för att hen hittar rätt ändå.
Om ni har svårt att komma på ett bra namn kan ni utgå från dessa vanliga teman:
Det vanligaste valet är en kombination av era namn. Antingen helt ihopsatt, separerat av ett bindestreck eller med ett "och" emellan.
Ett annat vanligt val av komponent i adressen är bröllopsdatumet. Till exempel:
Om platsen för bröllopet är speciell för er kan även det vara ett alternativ:
Om ni vill ha något mer unikt kan ni använda smeknamn, insiderskämt eller kreativa ordlekar. Tänk bara på att alla ska kunna läsa och med lätthet förstå adressen, även en avlägsen släkting om den är bjuden.
Väljer du att göra din bröllopshemsida på brollopssida.se kan du välja om sidan ska vara sökbar på Google eller inte. Om du vill att sidan inte ska ses av några andra än dina gäster är det bästa att lägga till ett lösenord och att göra sidan inte sökbar. Men om ni inte har något emot att någon annan råkar se den kan det vara en fördel att låta sökmotorer indexera sidan. Det finns nämnligen personer, kanske framförallt äldre, som blandar ihop sökfält och adressfältet i webbläsaren. Så om en gäst råkar googla din adress eller skriver lite fel hjälper Google dem att hamna rätt.
Väljer ni att skicka inbjudan helt digitalt skickar ni med en länk och gästen trycker på den. Då hamnar gästen alltid rätt. Men om ni skickar fysiska inbjudningar på posten är vårt tips att även inkludera en QR-kod. Då kan gästen scanna den med sin mobil och hamnar garanterat på rätt adress. Beställer ni era inbjudningar från oss ordnar vi QR-koden per automatik.