Så väljer du hashtag till ditt bröllop

Att ha en hashtag till sitt bröllop blir allt vanligare. Den kanske största fördelen är att det uppmanar gästerna att lägga upp bilder på till exempel Instagram som du sedan kan få ta del av efter bröllopet. Vissa använder den även som ett sätt att visa förberedelserna från sina egna konton inför festligheterna.

Hashtagen måste vara unik

Det kanske viktigaste med din hashtag är att den ska vara unik. Du vill inte råka välja någon som används av andra. Det första du ska göra för att försäkra dig om det är att söka efter din hashtag på Instagram och på Google, förhoppningen är att du inte får några resultat alls. Det kan även vara klokt att tänka på att om du väljer en alldeles för sannolik ordföljd med ett årtal kan den faktiskt komma att bli upptagen senare. Till exempel kan #svenssons2020 redan vara vald av ett annat par som ska gifta sig men som inte har publicerat någon än. På samma sätt kan det vara smart av dig att paxa/tjinga er hashtag när ni bestämt er. Lägg upp en bild så vet andra som söker att den är upptagen.

Vanliga val

Det kanske vanligaste är att välja ert blivande gemensamma efternamn eller att sätta ihop era efter- eller förnamn. Det kan man även göra i kombination med året ni gifter er eller med ett generiskt ord som bröllop. Till exempel: ”StefanAmeliaBröllop” ”StefanAmelia2020” ”HerrOchFruGustafsson” Har ni ett vanligt namn kan det vara en bra idé att förutom året lägga till hela datumet: ”Anderssons100620”

Lek med orden

Det är inget fel på de vanliga valen men vill man ha något mer unikt och lekfullt finns det andra alternativ. Det mer lekfulla kan ofta anspela på något personligt hos er. Något ni är kända för i er omgivning, smeknamn, var ni bor, om ni delar ett yrke etc. Eftersom det är just personligt kan det vara svårt att ge generella tips, men ett är att försöka tänka vad ni tror att era vänner eller bekanta tänker på när de tänker på er eller ert giftemål.

En annan variant är helt enkelt att göra en ordlek med era namn. Ni vet, ungefär som Brad Pitt och Angelina Joilie kallades för Brangelina. Skriv ner era namn och kasta om bokstäverna och se vad som händer. Kanske blir det något kul.

Glöm inte att informera era gäster om hashtagen

Glöm inte att informera era gäster om hashtagen på fler sätt än att bara låta er toastmaster säga det. Man glömmer den lätt. Ha med hashtagen redan i inbjudan eller på din bröllopshemsida så man vet redan innan bröllopet vilken hashtag det är. På så sätt kan man lägga upp bilder direkt i samband med vigseln. Väl på festen bör ni ha en skylt med hashtagen som helst syns var man än sitter på middagen.

Ta hjälp av andra

Det finns faktiskt hemsidor på engelska som tar betalt för att hitta på fyndiga hashtags. Men om du bankar huvudet i väggen och inte kommer på något kanske det är en bättre lösning att gå med i en av många Facebook-grupper som handlar om bröllop. Berätta om era namn och lite om er själva där och be om hjälp. Flera personer brukar komma med tips och även om de inte prickar precis rätt kanske det kan får er att tänka i nya banor.

Läs fler bröllopstips

Bröllopshemsida
snabbt, snyggt och smidigt