När ska man skicka ut bröllopsinbjudan och save the date?

Traditionellt brukar man inte skicka ut den formella bröllopsinbjudan förrän ungefär 2-4 månader innan själva vigseln. Som med det mesta kring bröllop bör ni tänka på att det är ert bröllop och att vad ni vill är viktigare än traditioner. Med det sagt finns det fördelar med att inte skicka ut era inbjudningar alldeles för långt tid innan själva bröllopet.

För det första kommer ni få en högre svarsfrekvens på OSA. Om ni skickar ut inbjudningarna långt i förväg tenderar vissa gäster att skjuta upp svarandet och sedan glömma bort det helt och hållet trots att sista datumet för OSA gått ut. För det andra köper ni er själva tid att spika allting i planeringen som kan påverka er inbjudan. Allt kanske inte är planerat in i minsta detalj flera månader i förväg. Om ni däremot beställer era inbjudningar med en adress till er bröllopshemsida kan ni i teorin lägga till, ändra och ta bort information på bröllopshemsidan hela vägen fram till att första inbjudan dimper ner i en gästs brevlåda.

Men att skicka ut inbjudan 2-4 månader innan er stora dag när ni vill att så många som möjligt av era nära och kära ska kunna delta har den uppenbara nackdelen att folk behöver kunna planera långt i förväg. I värsta fall krockar det med någon bekants bröllop, några har hunnit boka utlandssemestrar eller jobbresor. Därför rekommenderar vi att ni även skickar ett save the date. Save the date kan ni skicka upp till ett år i förväg.

Bröllopshemsida
snabbt, snyggt och smidigt